Äntligen fredag!

fred

Det absolut bästa med fredagarna är när jag har städat undan efter veckans vardagsstök och kan tända ljusen, hälla upp ett glas vin och sitta i soffan och bara njuta av hur rent det är och hur gott det doftar. Det finns ju knappast något bättre sätt att starta helgen, va? Ikväll blir det total avslappning med någon film och kanske till och med tänd brasa då det ju är lite ruskigt utomhus!

Hoppas ni också får en riktigt bra fredagskväll, allihop! Städa lugnt!

Dagens tips!

Hej allihop!

Jag tänkte tipsa er om en sak som är ett måste i mitt hem, som jag tycker är väldigt underskattade generellt. Tänk er att ni ska ut på middag och bara har några minuter på er att klä er, och skjortan är skrynklig? Eller att ni själva ska hålla i middagen och tiden är knapp och duken är skrynklig? Det finns ju inget som är så tidskrävande som att försöka stryka en duk med strykjärn när man är lite stressad. Istället rekommenderar jag er att införskaffa er en steamer, en sån sm man främst sett på modevisningar, vet ni?

 

steamer

Härifrånsteam2

Härifrån

Jag minns när jag köpte min första steamer, det var när jag var yngre och de fortfarande var oerhört dyra. Så jag kollade upp bra priser på lån och investerade i en sån så fort jag kunde. Idag har jag både de jag har biler på, då man kan ju inte få nog. En liten och en större, det tycker jag att man kan behöva av allt. En att ta med på resan och en att alltid ha hemma. Helt perfekt! 

Nu ska det bli ordning!

Hej allesammans!

Hur står det till med er en dag som denna? Det är ju trots allt fredag, så bra borde det ju vara med nästan alla! Jag sitter just nu och letar efter bästa bilbutiken på nätet efter rensningen av garaget. Det var ju inte så himla mycket kvar eftersom vi ju inte har handlat på oss speciellt mycket delar till vår nya bil, inte ens nära vad vi hade till gamla saaben. Så nu ska det fyllas på i hyllor och skåp så vi kan lösa eventuella problem med bilen själva och slippa åka in på verkstan varje gång något händer.

bil

Det gäller ju att ta tillvara på mannens bilkunskaper och kunna spara både pengar och tid genom att ordna i garaget så vi har allt vi kan tänkas behöva. Det enda jag inte köper är saker som inte håller för alltid, så som drivremmar och sånt som kan torka.

Jag ser fram emot tills vi får hem allting som jag tänker beställa, när jag får lov att organisera upp det på ett bättre sätt än förra.

Har ni ett lager av reservdelar hemma?

 

Rensning på agendan!

Hej allesammans!

Idag har jag planerat att rensa i vårt garage och bland alla bildelar vi har där. Vi har nämligen bytt bil, så vissa delar vi har hemma är till Saab, vilket då inte behövs av oss längre efter vi köpte vår Volvo. Jag vill ju gärna att allting ska ha sin plats där ute och att det inte ska finnas någonting som vi aldrig kommer röra igen. Funderar på att göra någon form av hylla, ett litet egetbygge kanske, som passar precis för det vi har där ute. Ska nog surfa lite på inspiration för förvaring i garaget nu. 

Hur ser era planer  ut för dagen?

bilddelar

Augusti – födelsedagsdags!

birt

Hej allihop!

Nu när vi verkligen har kommit in i augusti och för min del innebär det tre födelsedagar som är på ingång! Jag sitter just nu och letar efter presenter online, för det är ju faktiskt väldigt bekvämt när man har en ganska upptagen vardag att ta några minuter och kolla runt på nätet efter rätt presenter. Till en av födelsedagsbarnen har jag redan ordnat min present. Det är nämligen en väninna som precis har fått tvillingar, så det jag kommer ge till henne är en städning av deras hus och sedan två veckors matkassar. Allt för att förenkla vardagen med två små bebisar ju. Har ni några andra tips på bra födelsedagspresenter?