Övervaka en städerska i hemmet

Idag kommer inte ett städtips utan istället en bloggpost om städerskor, vilka är en ganska bortglömd yrkesgrupp. Att vara städerska är ett ensamt jobb där det ät lätt att hamna i utsatta situationer. Det beror såklart var städningen sker men ofta sker det väldigt sent eller tidigt på dagen, förutom om det gäller någons privata hem då det sker på dagtid. Nuförtiden har de flesta övervakning av hemmet med kameror och kan kontrollera varje steg en städerska tar. Det är tillåtet att filma i sitt hem utan tillstånd och även för den som inte har ett stort bankkonto hos sveabank går det att finna övervakningsutrustning billigt. Däremot bör alla fråga sig själva om de tycker det är okej om chefen skulle filma dig varje sekund på jobbet? Det bör även tilläggas att det inte är tillåtet att sprida filmerna du tar i ditt hem och inte heller publicera dem om de kan anses vara kränkande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *