Rengöring av marmor

Marmor är ett av de äldsta materialen som vi människor har använt oss av, men trots detta är kunskapen mycket dålig då det gäller hur den ska rengöras. Marmor är extremt känslig mot syror och sura rengöringsmedel och trots detta väljer många att placera marmor på ställen där det krävs tuffare rengöring. Det kan hända att folk misstar andra stensorter för marmor och därför tror att marmor är lämpligt att ha på ett badrumsgolv. Marmor är en natursten och graniten kan påminna om den marmoreringen. Därför kan det vara ett bra alternativ ibland att låna lite extra pengar för att få rätt material på rätt plats. Marmor bör du inte ha som golv eller bänkskivor i badrum eller kök. Du bör faktiskt inte ha marmor som köksbordsskiva heller eftersom den förstörs av livsmedel som citron och vin. Marmor ska du helst bara rengöra med ljummet vatten och därefter torka torrt med en trasa av microfiber. Skulle det vara hårt smutsat kan du använda grön såpa eller en tvållösning. Ett tips för att skydda marmor mot fläckar är att olja in den med matolja för då ”stängs” porerna och smutsen avvisas.

Bord med marmorskiva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *