Rengöra ugnen med grönsåpa

Jag vill skriva en bok med mina bästa samlade städtips och har börjat titta på finansiering och ekonomisk planering. Jag hittade ett företag här som är duktiga på det och kommer ta deras hjälp för att reda ut allting. I boken vill jag framförallt fokusera på att ta upp naturliga ämnen och råvaror vi kan använda när vi städar. Ett tips jag vill ge i dag gäller ugnen. Som alla vet kan den bli väldigt smutsig och matrester bränner sig lätt fast i plåten. De kan vara svåra att få bort och att använda starka rengöringsmedel är varken bra för dig som andas in ångorna eller för avloppen när du sköljer ur trasan. Använd istället grönsåpa! Smörj in hela ugnen och alla galler med grönsåpa och låt den verka i upp till en timme medan ugnen ligger på en svag värme, runt 100 grader. Du kan sedan skrapa loss smutsen och allt fastbränt fett mycket enklare – utan att du utsätter dig själv eller naturen för onödiga kemikalier som skadar vår planet.

En ugn av äldre modell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *