Ta bort bläckfläckar

Att tvätta tillhör inte mångas favoritsysselsättning och än värre är det när plaggen har svåra fläckar. Ett stort misstag många gör är att tvätta plagget direkt med fläcken, gör man så är det helt omöjligt att få bort den sedan. En av de vanligaste fläckarna för vuxna är förmodligen bläck. Många arbetar på kontor och vill ha fina pennor. Ni hittar en penna ni vill ha på Pen Store, var inne hos dem och köpte den sedan hamnar den ofta i bröstfickan på skjortan, man glömmer att dra in stiftet och vips har man en bläckfläck. Ett annat alternativ är att pennan är av sämre kvalitet och klumpar av sig när man skriver så att fingrarna färgas och sedan smetas de över på kläderna. För att få bort bläck använd mjölk! Lät fläcken dra i en skål med mjölk, gärna över natten, och sedan skrubbar du med en borste, kör vanligt tvättprogram och sedan är skjortan ren igen.

Mjölkanna och ett glas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *