Rengöra madrasser

Känner du till att blodsugande vägglöss kan gömma sig i madrassen? På natten när du sover vaknar de och suger blod. Tyvärr krävs en sanerare för att få bort dem. Kvalster däremot kan du skydda dig mot genom att sköta om din madrass på rätt sätt. Jag har nyligen köpt sängen Clare som är ursnygg och jag tänker ta hand om resårmadrassen på bästa sätt och för att skydda den mot kvalster är en bäddmadrass första steget.

För att skydda dig mot ohyra som tycker om att bo i sängen ska du dels tvätta rätt men också dammsuga madrassen med jämna mellanrum, helst en gång i månaden. Om det finns smutsfläckar kan du torka bort dem med en fuktig trasa. Bäddmadrassen ska tvättas i 60 grader för då dör eventuella bakterier. En gång i månaden bör du tvätta den, men några gånger per vecka kan du också vädra och skaka den.

En liten nalle ligger i en säng

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *