Tvätta fönster själv

Rena fönster gör mycket för trivseln i hemmet. Det kan vara svårt att få fönstren skinande rena själv, men det går om man arbetar noggrant! Jag brukar rekommendera att man använder vanligt diskmedel istället för starka rengöringsmedel. Förutsatt att man får bort allt medel från glasen blir resultatet ofta bättre än om man köper färdig fönstertvätt. Lägg några droppar diskmedel i ljummet vatten och torka av glasen på alla sidor med en fiberduk. Gnugga extra noga där det finns fettfläckar eller annan smuts och torka därefter av glaset med en torr handduk som inte luddar. För att undvika att ränder uppstår kan man också använda sig av vinäger. Det tar bort ränderna som ibland uppstår och gör fönstertvätten till en dans. Redan när man bygger sitt hus ska man tänka på fönstrens placering och deras rengöring, precis som man behöver tänka på all annan slags byggnadskonstruktion. Se därför till att den som anlitas har gått kursen ABT 06!

Stora nytvättade fönster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *