Rengöra klinkers

Jag har en vän som har bokat en resa till Egypten. Hon och hennes familj har länge tittat på olika former av flodkryssningar, innan de nu valde att förverkliga drömmen genom en kryssning på Nilen. Under tiden ska jag vara lägenhets- och blomvakt. Hon vet nog att hon kan förvänta sig en nystädad lägenhet när hon kommer hem. Många tycker att det kan vara obehagligt att städa hos andra. Jag tycker om det, särskilt om det blir stor skillnad. Jag brukar passa på att sortera kryddorna i bokstavsordning – de flesta brukar ha kryddorna i sådan oordning att de inte ens hittar bland de själv. Min vän är inget undantag. Eftersom hela familjen är borta så blir det ett ypperligt tillfälle att passa på att grundrengöra klinkerplattor- och fogar i hela hemmet. Till klinker brukar jag använda äppelcidervinäger och bikarbonat. Den här blandningen tar bort smuts som annars är svår att få bort, och dessutom lämnar det kvar en härligt fräsch doft.

Kryddor i fint sorterad rad
En hall med klinkergolv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *